Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам на

...
Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам на
Коментари Харесай

Наш учител: Няма да се върна в класната стая, подала съм молба за платен отпуск

 " Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам на 8-и и 12-и клас. Подала съм молба за заплатен отпуск ". Това съобщи учителката по информатика във варненско учебно заведение Лилия Стоянова от фейсбук групата " Учители за безвредно обучение ".   

" Британският вариант на ковид се популяризира и у нас, а проучвания демонстрират, че учебните заведения са най-големите мотори на пандемията и съгласно мен средата там не е безвредна ", стимулира решението си тя и изясни, че е ваксинирана към този момент с първата доза ваксина.

Според нея най-подходящо е електронното образование сега, защото не са били обезпечени въздуховоди и вентилационни системи в класните стаи и загради за учителите. 

Стоянова беше безапелационна, че учениците би трябвало да бъдат тествани за Covid-19.

В предаването " Нещо повече "  Цветан Цветански от Центъра за просветителни практики разяснява, че всеки има своите учредения за позицията, която заема в алтернативата " за " и " срещу " присъственото образование. От една страна - учителите имат право да се тормозят за здравето си, от друга - родителите да се тормозят от прекомерно дългото десоциализиране на неговото дете:

" Въпросът е кой къде слага целите си. Сигурен съм, че актуалните технологии би трябвало да дадат опция за съответен избор и на едната, и на другата страна. Подобни решения има - хибридното образование е вид ". 

Лилия Стоянова и Цветан Цветански бяха на едно мнение за идните матури, като показаха очакване да бъде преосмислено външното оценяване за учениците от 4-ти, само че за 12-и клас не би трябвало да има проблем да бъдат извършени зрелостните изпити.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР